top of page

Energetische Trauma Therapie

Life-events, trauma's, ervaringen, herinneringen alles wat je meemaakt in jouw leven wordt bewust en onbewust opgeslagen in je lichaam en als beleving in jouw gedachten. Als een herinnering, een waarschuwing en/of als een bescherming.

Als dit in de weg komt te staan van jouw huidige functioneren of het creëren van je toekomst, dan is het tijd om dit te behandelen, los te laten en op te lossen.

In de therapie werken we niet met een specifiek doel, maar gaan we de opgeslagen informatie verwerken. Een combinatie van energetisch behandelen, gesprekken en oefeningen ontdekken we samen wat er gevoeld, geanalyseerd en/of losgelaten mag worden.

De behandeling

Vanuit een veilige plek, die we samen creëren, gaan we op onderzoek in jou en ontdekken we de blokkades en belemmeringen die je nu tegenhouden. 

We starten met hoe jij kunt omgaan met emoties; door middel van emotieregulatie, zodat jij kundiger wordt in het ervaren van emoties en leert hoe je hierdoor heen kan komen met behulp van jouw eigen hulpbronnen. Zo komt jouw autonome zenuwstelsel steeds meer terug in een staat van rust.

Vervolgens sporen we samen de trauma blokkades op, zetten we deze in beweging en voltooien hierdoor het proces en ontdekken we nieuwe inzichten die het beeld completer maken. Het proces wordt ondersteund met lichaamsgericht energiewerk, waardoor de verbinding tussen jou en je lichaam steeds sterker wordt. Uit je hoofd en terug je lichaam in!

Tijdens de therapie leer je hoe je jouw automatische reacties kunt reguleren en creëren we ruimte om te groeien. We kijken naar de helpende en belemmerende overtuigingen, systeemfactoren, triggers en jouw toekomst visie.

Vrouw die in het veld
IMG_3326.jpeg

ETT valt onder Energetische therapie en komt daardoor ook voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking via het aanvullende pakket van de zorgverzekering (lees goed de voorwaarden door!)

Deze vorm van trauma behandeling kan goed samen met reguliere vorm van behandelen en ik werk daarin ook graag samen met jouw behandelaar.

Hoe lang een traject duurt is afhankelijk van verschillende factoren. Het is een ontwikkelingsproces wat in jouw tempo wordt aangegaan.

Tijdens een intake kijken we of deze vorm van therapie voor jou geschikt is of dat er een andere interventie of doorverwijzing nodig is.

bottom of page